Waarom een onaangenaam en onrustig gevoel… soms exact is wat jij nodig hebt!

Hoe een gevoel van innerlijke onrust je leven positief kan veranderen

Ik herinner het mij nog goed. Ik zat thuis op de bank en staarde in gedachten voor me uit. Zoveel vragen, gevoelens en onrust borrelden in mijn lijf, maar de antwoorden kwamen er niet uit. 

Er moet toch meer zijn!? Dit kan toch niet alles zijn wat het leven te bieden heeft?..

Ik had een diepe overtuiging dat het leven prachtig hoort te zijn, maar op dat moment was ik beland in een soort van sleur. Ik stond stil. Ik leefde niet voluit en haalde niet genoeg voldoening uit mijn dagen. 

Dit veranderde. Toen de onrust ongeveer op zijn grootst was en ik het spuugzat was, toen ging er ergens binnenin een knop om. Dat onaangename gevoel, was er om mij te helpen! Die borrelende onrust die zich in mij bevond, werd mijn motivator, mijn ‘schop onder m’n kont’, mijn aanzetter tot actie!

Dat onaangename, onrustige gevoel waar ik gek van werd… spoorde mij aan tot actie! Het werd mijn redding uit die sleur. Ik had het nodig gehad, zodat ik gepusht zou worden om voor verandering te kiezen. Als het namelijk niet zo vervelend, niet zo onaangenaam had gevoeld, dan had ik ook niet snel acties ondernomen..

En acties creëren veranderingen!

Voor mij veranderde mijn leven drastisch toen ik de volgende acties ondernam:  

  • In mijzelf ging investeren
  • Zelf een coachingstraject aanging
  • Ik mij openstelde voor alternatieve (spirituele) behandelingen (je hoeft niet altijd te weten hoe iets werkt, om te kunnen ervaren dat iets werkt)
  • Ik mij naast mijn werk ging specialiseren, opnieuw ging studeren
  • Gehoor ging geven aan mijn gevoelens, dromen en verlangens

En uiteindelijk ging ik mijn leven op een geheel nieuwe, bewuste manier leven. Vol avontuur, ruimte voor mijn passies, voldoening en geluk! 

Een positieve wending dus, aangespoord door de onaangename gevoelens waar ik gek van werd. In mijn blog ‘Geluksmanipulators’ beschreef ik eerder ook al waarom ‘je altijd maar comfortabel voelen’, niet persé positief is voor je persoonlijke groei en geluk. Misschien kun jij je hier ook wel iets bij voorstellen? En hoe staat het eigenlijk met jouw huidige gevoelens? Wat borrelt er momenteel in jou?

onrust gevoel: wat borrelt er in jou?
Wat borrelt er in jou?

Wat voel jij? 

Hoe vaak neem jij de tijd om even stil te staan en om te voelen? Hoe vaak neem jij de tijd om stil te staan bij je gedachten, je gevoelens en hetgeen je lijf je aangeeft? 

In deze huidige maatschappij lopen wij onszelf (en daarbij onze gevoelens) vaak voorbij. Regelmatig worden we opgeslokt door de werkzaamheden en drukte van ‘alledag’. 

Maar wat zou er gebeuren als jij even vaker stil stond? Als jij zo nu en dan de tijd zou nemen om even naar binnen te keren? 

  • Welke (onaangename) gevoelens proberen jou iets te vertellen? 
  • Welke gevoelens geef jij (nog) geen gehoor? 
  • Welke acties kunnen op dit moment voor jou positieve veranderingen creëren? 

Wil jij iets veranderen aan je huidige leven?

Mocht je iets willen veranderen aan je huidige leven, dan zul je ook iets op een andere manier moeten gaan doen. Niets komt voor niets. Wil jij gehoor gaan geven aan je gevoelens? en aan je (wellicht weggestopte) dromen en verlangens? Check dan ook even dit artikel.

Je creëert je eigen leven – je eigen geluk – zelf! Geef gehoor aan je gevoelens en take action!

Welke stap kun jij vandaag nog zetten? 

Veel liefs, 

Marinka

P.S. In mijn ebook ‘Geluksmanagement, become a happy free bird‘, leer je alles over het vergroten, aantrekken en creëren van je eigen ultieme geluk.

Geluksmanagement Boek

Leave a comment