Happy Free Birds

Hey! leuk dat je er bent! Wij zijn Marinka en Maikel en wij reizen samen met onze hond Pep voor onbepaalde tijd door Europa in onze camper.

Marinka Arentsen – Koopman

Hi! Graag stel ik mij hier even aan jullie voor. Op 19 december 1987 verraste ik mijn ouders met mijn geboorte in Alkmaar. Ik mag mijzelf dus officieel een echte kaaskop noemen. En al heb ik verder weinig met Alkmaar, ik houd wel echt heel veel van kaas. Mijn ouders, tot vlak voor de geboorte woonachtig in Burkina Faso, waren in de veronderstelling 1 kindje te krijgen. Enkele minuten na de geboorte van mijn broer Pim, kwam ik er echter nog achteraan. “Vast hun leukste verrassing ooit!”

Van mijn kleutertijd tot begin twintig groeide ik op in het stadje Lochem. Hier beleefde ik mijn schooltijd en van hieruit reisde ik vervolgens op en neer naar Enschede waar ik ging studeren. In 2009 behaalde ik mijn diploma voor sociaal pedagogische hulpverlening.

Van mijn 21e tot aan mijn 31e – heb ik binnen verschillende functies – mensen met uiteenlopende hulpvragen mogen begeleiden binnen diverse trajecten. In 2017- 2018 ben ik mij naast mijn werk verder gaan verdiepen in coaching, weer gaan studeren en ben ik gecertificeerd als  life coach practitioner en NLP life coach practitioner (neuro linguïstisch programmeren).

Met betrekking tot mijn werk heb ik veel mensen zien komen en gaan, maar in mijn privé leven ben ik al sinds maart 2005 gelukkig samen met Maikel. “Waar een avondje wild carnaval vieren in Holten al wel niet goed voor is!”

Voor hem verruilde ik enkele jaren geleden Lochem dan ook voor Holten. Een gezellig dorp met de prachtige Holterberg waar ik heel wat uren doorgebracht heb en ondertussen alle wandelroutes wel van ken. Zeker sinds wij Pep eind 2016 in huis haalden, waar ik wekelijks samen vele uren mee op pad ging door de bossen.

Naast mijn passie voor dieren, mensen, de natuur en reizen, houd ik van paardrijden, yoga/meditatie, poëzie schrijven, onze fantastische vrienden, familie en lees en bestudeer ik graag onderwerpen op het gebied van: filosofie, coaching, persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

Maikel Koopman

Ook ik heb de kans gekregen mij aan te sluiten bij dit fantastische team. Ongeveer tien jaar geleden heb ik mijn opleiding Toerisme (HTRO) afgerond en besloten mij verder te specialiseren in web development en alles wat daarbij hoort.

Hierbij heb ik de afgelopen jaren verschillende werkplekken versleten. Ik heb nou eenmaal behoorlijk wat afwisseling en nieuwe uitdagingen nodig. Daarnaast heb ik wel altijd mijn passie voor reizen behouden. Vandaar dat ik in september 2018 tegen Marinka zei: “Weet je nog dat jij zei dat als we de loterij zouden winnen we met een camper door Europa zouden gaan reizen? Waarom gaan we dat niet gewoon nu doen?”

En zo is ons camperavontuur geboren. Het eerste gedeelte van onze reis ben ik (remote) blijven werken als software ontwikkelaar voor Nedap. Momenteel werken wij allebei zelfstandig aan diverse projecten.

Naast mijn passie voor reizen vind ik het leuk om nieuwe vaardigheden te leren op de locaties waar we verblijven, en waar ik anders nooit mee in aanraking zou zijn gekomen. Ik vind het daarnaast ook leuk om beter te worden in talen, om zo met lokale mensen te kunnen communiceren die geen Engels spreken.

In mijn vrije tijd verdiep ik mij graag in filosofie (met name in de hoek van het boeddhisme en non-dualiteit) en lees ik graag oude boeken over zelfontwikkeling.

Pep

Pep is onze geweldige, vrolijke, ‘spring in het veld’ en allemansvriend. Hij is dol op alle honden en is het liefste de hele dag met ons op stap. Daarbij heeft hij energie voor tien en moeten wij vaak ontzettend om hem lachen. Pep is geboren op 12 oktober 2016 en is een Irish soft coated wheaten terriër. Een hele chique benaming voor een ondeugende, maar super lieve clown.

Pep heeft in zijn twee levensjaren al verschillende landen gezien en kan uiteraard niet missen tijdens ons camperavontuur. Hij is voor ons niet ‘alleen maar’ een hond, maar echt onderdeel van de familie.