Duitse biertjes en Amerikaanse avonden

Inmiddels bevinden wij ons alweer anderhalve week in het groene landschap van onze naaste Oosterburen. Dit na een gezellige tussenstop in Nederland waar wij weer lekker bijgekletst hebben met onze ouders, oma’s, vrienden, (oud) collega’s, een bruiloft hebben bijgewoond, mijn moeders zestigste verjaardag hebben gevierd, een familieweekend hadden en waar ik zelfs nog even een springlesje heb meegepikt op stal.

Vroeger had ik niet zo’n hoge pet op van Duitsland, maar hoe dat kwam? Wellicht was ik ergens nog beïnvloed door de verhalen uit de oorlog? Hoe stom en bevooroordeeld dat ook is na zo veel jaren.

De laatste jaren ben ik daarentegen Duitsland steeds mooier gaan vinden. Er zijn zoveel prachtige streken vol natuurschoon, historie, kasteeltjes en veelal gunstige prijzen voor eten en verblijf. En dat alles pal naast Nederland. Wij hebben zelf al heel wat keren rondreizen gemaakt door landen die zich op meer dan tien vlieguren bij ons Nederland vandaan bevinden, maar zo dichtbij kan het ook ganz toll zijn!

Zelf houden wij vooral van de kleinschalige kampeerplekken, gelegen bij bossen, bergen of rivieren. Nu vonden wij twee campings welke al deze wensen kunnen afvinken. De eerste week verbleven wij op een mooie camping in het gehucht Bürder. We hadden daar een prachtige grote plek aan de rivier en het sanitair op die camping was echt uniek. Geen kleine douchehokjes waar ik altijd met behulp van mijn grote boodschappentas mijn kleding voor het water probeer te behoeden, maar gewoon heuse badkamertjes. Prima geregeld!

Bij Bürder wandelden wij heerlijk door het naastgelegen natuurpark, waar wij door middel van een bruggetje bij onze kampeerplek, zo aan de overkant van de rivier binnen stapten. Die week spotten wij verschillende dieren als; adelaars, herten, een vos en een hazelworm (zo’n look a like slang die eigenlijk gewoon een pootloze hagedis blijkt te zijn). Daarnaast waren er genoeg hondjes waar Pep mee kon ravotten of mee in de rivier kon pootje baden.

De laatste 2 dagen op deze camping kwamen mijn vader en zijn vrouw achter ons staan met hun camper. Samen hebben wij gezellig gewandeld, twee fanatieke game-nights met Perudo gehouden, en zijn wij lekker uit eten geweest.

We gingen dat weekend met zijn vieren uit eten bij een oude watermolen. Wij zaten daar heerlijk buiten op het terras, waar wij niet aangestaard werden door tientallen kraaloogjes. Binnen in de zogenaamde Jägerstube word je daar tijdens je bezoek namelijk vergezeld door tientallen opgezette dieren. Verschillende vogels, herten, een zwijn, maar bijvoorbeeld ook een das en een beer worden daar als decoratie gebruikt. Die spotten wij dan persoonlijk liever in het wild dan dat we ze aan de muren bevestigd zien.

Ondanks dat kon je er buiten lekker zitten en zijn de Duitsers nooit zuinig met de glazen wanneer je op een warme dag een koud biertje bestelt. Prost!

Van Bürder vertrokken wij dat weekend naar een plaatsje op zo’n uur rijden, Kyllburg. Ook hier hebben wij momenteel weer een heerlijke plek aan ’t water met verschillende wandelpaden die vanaf de camping de bossen inlopen. Dit keer ligt de camping wel bij een plaatsje, wat soms ook wel prettig is. Zo kunnen we nu lopend of fietsend onze boodschappen halen, of even een drankje doen in het centrum. Twee dagen geleden gingen wij per benenwagen naar een terrasje in Kyllburg, waar andere bezoekers gewoon per paard arriveerden en deze vervolgens voor de tafeltjes parkeerden. Dat lijkt mij ook wel wat!

Wie weet komt dat volgende week nog wel. Dan reizen wij weer iets verder richting de Eifel, waar wij met onze vrienden Jorg, Anouk en baby Lars vakantie gaan vieren in een huisje. Ook daar kijken wij erg naar uit.

Tot slot zijn wij ook al weken druk met allerlei nieuwe en exciting plans. Zo volgen wij een Amerikaans trainingsprogramma gericht op persoonlijke ontwikkeling en het opzetten van een eigen online business. Dit is namelijk ook de richting die wij nu samen op willen gaan. Een online business opzetten welke gericht is op onder andere e- learning, coaching, persoonlijke ontwikkeling en (affiliate) marketing.

Overdag ben ik dan ook veelal druk met het schrijven van teksten en uitwerken van ideeën, wanneer Maikel voor Nedap aan het werk is. Zo ben ik momenteel ook bezig met het schrijven van een e-book gericht op coaching en vind ik het daarnaast ook nog erg leuk om bezig te zijn met poëzie. Er liggen ook nog zo’n zestig van mijn gedichten erop te wachten om uitgetypt te worden haha.… Gevalletje van ‘te weinig uren in een dag’. Alles op zijn tijd dan maar.

’s Avonds pakken wij samen steeds onze schrijfblokken en laptops erbij en gaan wij druk aan de studie. Het is onwijs leuk om samen te studeren en verder onze toekomstdromen uit te werken en deze te gaan leven. Happy Free Birds zal ter zijner tijd dan ook in een ander jasje worden gestoken. Goed, dit was het even voor nu, to be continued…en auf wiedersehen!

Comments (1)

Mooi om te lezen dat alles steeds meer “vorm”gaat krijgen… …top!
Leuk om zo een btje met jullie mee te reizen…..

Leave a comment