Crack that egg!

“Pas wanneer je uit je veilige ei breekt kun je leren vliegen…”

Vandaag deel ik graag een mooie metafoor met je.

Welke wereld ligt er nog voor jou verborgen?

“Pas wanneer je uit je veilige ei breekt kun je leren vliegen…”

Het kuiken bevond zich meerdere dagen in een ei, voordat hij deze openbrak en er een geheel nieuwe wereld zichtbaar werd.

Het ei was voor lange tijd een vertrouwde, veilige plek om zich rustig in te ontwikkelen.
Ook was dit ei de enige wereld die het kuiken kende. Deze veilige en vertrouwde wereld werd op gegeven moment echter te beperkt. Het kuiken wilde verder groeien en hij voelde dat het ei hem niet lang meer zou passen…

Voorzichtig, maar gedreven door een sterk oerinstinct begint het kuiken aan het kapot pikken van zijn ei. Dit kost veel inspanning en bezorgt het kuiken af en toe ook angsten…

“Wat bevindt zich eigenlijk buiten zijn schaal?” en “Wat nou als die nieuwe wereld hem niet zal bevallen?…” 

Toch pikt hij door en door… Het kost een hele dag hard werken om de schaal eindelijk te breken
en door uitputting nog een extra dag om weer op kracht te komen. Maar hij geeft niet op!

De schaal breekt stuk voor stuk af en steeds meer zonnestralen vinden hun weg naar binnen. Kleuren, geuren, geluiden… en zoveel meer komt het kuiken tegemoet.

Overweldigd klimt hij uit het ei en spreidt voor het eerst voorzichtig zijn vleugels. Zijn oude ei lijkt opeens zo klein vergeleken bij deze nieuwe magische wereld.

Hier kan hij pas écht verder groeien… en leren vliegen!

Opengebroken en vrij – in zijn eigen wereld – die hij nu pas echt kan zien…

Deze metafoor staat voor de moeilijke weg aan het begin van iedere grote verandering in je leven. De eerste stap uit jouw comfort-zone is de moeilijkste en zwaarste stap die je moet zetten. Het vergt doorzettingsvermogen en hard werken om de verandering te realiseren waar jij naar verlangt.  

Geïnteresseerd in artikelen over onderwerpen zoals; geluk, verlangen, je passie en het realiseren van je dromen?  Check dan ook eens de andere blogs op deze site, zoals deze: Geef jij je dromen een kans? Of lees hier meer over mijn e-book ‘Geluksmanagement’.

Geluksmanagement Boek

Leave a comment